Trainer Go Ahead Kampen Marco Roelofsen “Een reële doelstelling is dat we bij de top 5 gaan eindigen”

0
197

Robert Hamer sprak voor ons met de hoofdtrainer van Go ahead Kampen Marco Roelofsen over zijn eerste jaar bij de Rood-gelen, het eerste team en zijn verwachtingen.

Hoe kijk je terug op jouw 1e seizoen bij Go-Ahead Kampen !?
Ik kijk op een goed eerste seizoen terug. Als je het vergelijkt met het jaar ervoor, dan heb ik een aantal wedstrijden gezien hoe Go-Ahead Kampen speelde en op die manier wilde ik het absoluut niet. Daar moest een verandering in komen. Ik had het geluk dat er een aantal nieuwe spelers kwamen, waar ik van wist dat ze kwaliteiten hadden. Dennis van der Wal en Adi Draganovic bijvoorbeeld kende ik vanuit mijn tijd bij PEC Zwolle. Ik denk dat we een stuk beter zijn gaan voetballen. Na een goede start hebben we echter ook een mindere serie van vijf verliespartijen op rij neergezet en dat vond ik jammer. Als je dat een beetje verspreid over een heel seizoen, dan valt het minder op. Die vijf nederlagen hebben mij aan het denken gezet en in de winterstop heb ik besloten om de speelwijze aan te passen. De spelers hebben het 5-3-2 systeem heel snel en goed opgepakt en dat heeft het gewenste resultaat opgeleverd. De 2e seizoenshelft hebben we een behoorlijke constante lijn ingevuld en de jongens kregen daardoor ook een stukje plezier terug. Al met al ben ik tevreden.

Welke facetten heb jij tot op heden verbeterd/veranderd?
De opbouw van achteruit is het belangrijkste. Dat moet ten koste van alles goed gebeuren. De lange bal hanteren doe je alleen als de tegenstander je goed vast zet. Ik vind het belangrijk dat we op een voetballende manier eruit komen. Dat facet hebben we nu redelijk goed onder de knie.

Wat kan er nog beter richting de toekomst?
Dat is dan de fase erna. Als je rond de middenlijn de bal hebt moeten we beter op elkaar ingespeeld raken. Als er bijvoorbeeld een diepe bal wordt gespeeld moeten er mensen onder komen. Wanneer er een bal over 15-20 meter wordt gespeeld moet er een 3e man op het juiste moment en op de juiste plek onder komen en de 4e man moet dan al onderweg zijn. Dat is namelijk bijna niet te verdedigen. Dat zeg ik ook altijd tegen de jongens. Ze moeten dat echter zelf wel gaan inzien en herkennen. Dat is de grote uitdaging voor het komende seizoen.

Hoe vind je de huidige mix in de selectie tussen eigen opgeleide Kamper jongens en de spelers van buitenaf !?
Daar kijk ik goed tegenaan. Het is voor Go-Ahead Kampen mooi dat er veel Kamper jongens bij de 1e selectie zitten. De supporters hebben binding met die jongens en de spelers kennen de supporters. Dat is belangrijk. En de jongens van buitenaf hebben tot nu toe redelijk goed gepresteerd. Ik denk dat we met Michael Lanting voor het komende seizoen een goede speler erbij hebben gekregen. Daar heb ik veel vertrouwen in.

Hoe kijk je naar het meerjarenplan en de ambities van de club?
Daar kijk ik een beetje sceptisch tegenover. Ik heb aangegeven als hoofdtrainer zijnde dat ik vind dat we een te smalle selectie hebben. De TC vindt van niet en ik vind van wel. De TC hoopt dat die jongens uit de JO-19 gaan aansluiten op een zo kort mogelijke termijn, maar daar heb ik een andere mening over. Dat proces duurt vaak wat langer als men denkt. Als we blessures of schorsingen krijgen wordt de spoeling dun. Vorig jaar hebben we daarmee geluk gehad. En op het laatste moment is ook Wail Doufikar nog weggegaan.

Wat vind je van de steun van de supportersvereniging en de businessclub?
De supportersvereniging en de businessclub hebben ons enorm gesteund het hele seizoen en in de nacompetitie stelden ze zelfs gratis bussen ter beschikking. Daar komt altijd het financiële plaatje om de hoek kijken, maar dat was geen probleem en daar kun je aan zien dat de club breed wordt gedragen. De steun van de supporters in Spakenburg was enorm. We hebben het helaas net niet gered, maar ik heb er van genoten.

Wat verwacht je van het komende seizoen 2019-2020 en wat is de doelstelling?
De competitie is met o.a. WHC, CSV Apeldoorn en SVZW erbij een stuk sterker geworden. Dat zijn alweer drie concurrenten. Daarnaast is DOS Kampen gepromoveerd en dus moet je nog twee extra derby’s gaan spelen. Die wedstrijden kunnen altijd alle kanten op. Ik vind het wel een voordeel dat we een vaste en ingespeelde ploeg hebben en daar moeten we op vertrouwen. Er zijn vier prijzen te verdienen, het kampioenschap en drie periode titels. Een reële doelstelling is dat we bij de top 5 gaan eindigen en voor een prijs gaan.
Robert Hamer.

- Advertentie ToLocal -