Op 29 november opent er een bijzondere tentoonstelling in het Stedelijk Museum Kampen. In ‘Sieraden De keuze van Kampen’ worden 25 sieraden uit de collectie van Galerie Marzee in Nijmegen, de grootste galerie met hedendaagse sieraden ter wereld, geëxposeerd.

25 Kampenaren mochten een sieraad uit zoeken in de galerie. Vervolgens stonden zij allemaal, mét ‘hun’ sieraad, model voor de camera van Johannes van Camp. Zowel de sieraden als de foto’s worden tentoongesteld. Twee keer per week stellen wij hier een nieuw model aan u voor. Kampenaren van 25 tot 70 jaar, van Onderdijks tot Kampereiland en van journalist tot International Sales Manager. Misschien herkent u wel uw buurvrouw, uw wijkagent, de HEMA medewerkster of uw docent Frans?

Vandaag is de beurt aan Angelique Rijk-Fokker, op de foto uiteraard zonder uitgekozen sieraad. Die mag u komen bewonderen in het Stedelijk Museum Kampen.

3H2B0746-bewerkt

foto:Narrow fotografie

Wat is je beroep?

Ik ben onderneemster en grafisch ontwerpster.

Wat is je binding met Kampen?

Ik heb hier de kunstacademie doorlopen en wilde daarna niet meer weg. Ik woon nu in de prachtige binnenstad en heb mijn eigen bedrijf hier.

Draag je vaak sieraden?

Ik draag wel vaker sieraden, maar niet elke dag. Ik draag het vaak bij bepaalde kledingstukken, als ik moet presenteren of bij feestgelegenheden.

Wat vond je van de ervaring om bij Galerie Marzee een sieraad uit te mogen zoeken?

Dat was echt ontzettend leuk en tevens erg moeilijk. Er waren zoveel mooie keuzes, maar uiteindelijk vond iedereen het sieraad dat bij hem of haar paste. Dat was voor mij vooral fascinerend, dat een sieraad klopt met de persoonlijkheid van zijn drager.

Wat vond je van de fotoshoot?

Het was een mooie beleving van begin tot eind. Grote complimenten voor de visagiste en kapster. Ik draag eigenlijk bijna geen make-up, maar de manier waarop zij het heeft gedaan vond ik erg mooi. Daarnaast wist ik niet dat er van mijn haar zo’n kunstwerkje te maken was. Ook de fotograaf nam de tijd en de rust, ik ben uiteraard ontzettend benieuwd wat het uitgekozen beeld is geworden.

Kende je het museum al voor dit project?

Ja, ik heb er zelf een jaar als vrijwilligster gewerkt en kom nog steeds kijken bij nieuwe exposities of struinen langs de vitrines in de museumshop.

Wil je zelf nog iets kwijt?

Ik vind het mooi hoe verschillende mensen, met verschillende achtergronden elkaar gevonden hebben tijdens dit project. We konden het allemaal goed vinden met elkaar en dat kwam mede door het enthousiasme bij iedereen. Ik ben verder vooral dankbaar dat ik hiervoor gevraagd ben en het heb mogen beleven.

 

 

 

 

 

 

 

 

Delen en reageren met je facebook account