Op 29 november opent er een bijzondere tentoonstelling in het Stedelijk Museum Kampen. In ‘Sieraden De keuze van Kampen’ worden 25 sieraden uit de collectie van Galerie Marzee in Nijmegen, de grootste galerie met hedendaagse sieraden ter wereld, geëxposeerd.

25 Kampenaren mochten een sieraad uit zoeken in de galerie. Vervolgens stonden zij allemaal, mét ‘hun’ sieraad, model voor de camera van Johannes van Camp. Zowel de sieraden als de foto’s worden tentoongesteld. Twee keer per week stellen wij hier een nieuw model aan u voor. Kampenaren van 25 tot 70 jaar, van Onderdijks tot Kampereiland en van journalist tot International Sales Manager. Misschien herkent u wel uw buurvrouw, uw wijkagent, de HEMA medewerkster of uw docent Frans?

Vandaag is de beurt aan Hilde Palland Mulder, op de foto uiteraard zonder uitgekozen sieraad. Die mag u komen bewonderen in het Stedelijk Museum Kampen.

Stedelijk - Hilde Palland

Foto: Narrow fotografie

 

Wat is je beroep?

Ik ben jurist/mede eigenaar van bureau ‘Hemm, voor maatschappelijk vastgoed’. Daarnaast ben ik ook fractievoorzitter bij het CDA te Kampen.

Wat is je binding met Kampen?

Ik ben een geboren en getogen Kampenaar. Na mijn studietijd ben ik weer hier beland, nooit gedacht destijds. Inmiddels ben ik getrouwd met ook een geboren en getogen Kampenaar en op allerlei manieren geworteld in de Kamper gemeenschap, o.a. via de politiek. Ik waardeer het enorm om in Kampen te wonen, wat mij betreft heeft Kampen een fijne ‘schaalgrootte’ en is het een prachtige Hanzestad.

Draag je vaak sieraden?

Eigenlijk altijd oorbellen. Ook wel van enig formaat. Soms een armband en/of een ketting. Het moet dan iets toevoegen. Ik draag geen sieraden uit gewoonte, behalve uiteraard mijn trouwring.

Wat vond je van de ervaring om bij Galerie Marzee een sieraad uit te mogen zoeken?

Het was bijzonder om bij Marzee met een hele club mensen, sommige mij meer bekend anderen minder bekend, wat uit te mogen zoeken. Eerst denk je, ‘snel erbij zijn’, dan kijk je en besef je dat het veel meer persoonlijk zoeken en afwegen is en minder, ‘Dit is de mooiste, deze wil ik!’. Ook mooi om te zien hoe we met elkaar die zoektocht beleefden en met elkaar de afwegingen maakten. Best persoonlijk, met mensen die je minder goed kent, maar die wel naar je kijken en zich een beeld van je vormen (met of zonder sieraad) of al hebben.

Kende je het museum al voor dit project?

Galerie Marzee kende ik niet. Ons eigen museum uiteraard al wel. Mede vanuit de politiek, maar mijn moeder is er ook vrijwilligster en ik kom er met mijn echtgenoot ook met enige regelmaat.

Wil je verder nog iets kwijt?

Ik ben benieuwd naar het eind resultaat straks in het museum. Het hele idee en concept uitgewerkt, en natuurlijk ben ik benieuwd naar de reacties van de Kampenaren.

 

 

 

 

Delen en reageren met je facebook account

4 REACTIES

    • Van harte welkom vanaf 29 november! En tot die tijd, twee wekelijks, een nieuw model dat hier aan u wordt voorgesteld.

Comments are closed.