PGVZ biedt Ambulante begeleiding aan jong en oud, gezinnen, mensen met of zonder beperking en mensen die gewoon een steuntje in de rug nodig hebben.
Wij zeggen nooit nee, maar kijken altijd naar de mogelijkheden.

Ambulante begeleiding kan bestaan uit:
• Individuele gesprekken
• Begeleiden naar zelfstandigheid/zelfredzaamheid
• Dag- en weekstructuur aanbrengen
• Netwerk opbouwen en onderhouden
• Administratie, financiën en post op orde krijgen
• Huishoudelijke taken op orde krijgen
• Opvoedondersteuning
• Ondersteuning bij het zoeken/behouden van werk of dagbesteding
• Ondersteunen bij diverse contacten
• Ondersteunen bij het aanvragen van een indicatie via WMO

Het verhaal van Rosalinde
Rosalinde krijgt al 20 jaar begeleiding en een aantal jaren de ambulante begeleiding van PGVZ. ‘Vooral het krijgen van een structuur en een planning hebben mij heel erg geholpen. Hoe pak ik alles aan? Voor mij was het heel moeilijk om dingen te regelen en achter dingen aan te gaan. Mijn begeleider heeft mij hierbij geholpen. Dit was meteen ook een stok achter de deur. Daarnaast was het voor mij heel fijn dat ik mijn verhaal kwijt kon. Onderwerpen die voor mij heel moeilijk bespreekbaar waren en wat voor hoge spanning zorgde. Mijn begeleider gaf mij die ruimte en hielp mij hierbij.’ vertelt Rosalinde. En nu na al die jaren heeft het zijn vruchten afgeworpen. Rosalinde gaat namelijk uit zorg bij PGVZ. Hier is ze zelf heel blij mee, maar ook haar begeleider. Die gaat haar natuurlijk missen, maar het betekent wel dat Rosalinde in al die jaren zoveel vooruitgang heeft geboekt, dat begeleiding niet langer nodig is voor haar. ‘Omdat ik zo gewend ben om begeleiding en ondersteuning om me heen te hebben, leek het me heel eng om zonder te moeten. Ik wist niet beter dan met begeleiding te leven en dat vond ik toen prima en veilig. Het was jarenlang hard knokken en in de laatste jaren werd het al steeds stabieler. Daarom hebben we besloten om niet ineens te stoppen, maar de begeleiding langzaam af te bouwen. Het ging juist heel goed met me en ik voelde aan dat ik eigenlijk helemaal geen begeleiding meer nodig had. Ik ben ontzettend blij dat ik nu op dit punt ben.’

Hoe gaat het in zijn werk?
Eerst hebben we een intakegesprek waarbij we kijken wat je vraag is en welke hulp je nodig hebt. Waar komt je vraag vandaan en waar wil je naartoe? Vervolgens kijken we wie van ons team het beste met jou matcht. De relatie tussen de begeleider en zorgvrager staat bij ons voorop!

Ambulante begeleiding aanvragen of meer informatie?
Neem contact op met PGVZ op 038 3331794 en vraag naar de coördinator ambulante begeleiding, Etta Koning.