Deze zaak kent alleen maar verliezers

De 22 jarige Kamper ondernemer Hovsep Simonjan van Pizzeria en Grillroom Bella Maria dacht een leuk dealtje gesloten te hebben; hij had plannen zijn zaak te verbouwen en dacht daarbij onder andere aan nieuw meubilair. Wat hij naar eigen zeggen niet wist, was dat hij inboedel kocht die door de verkoper helemaal niet verkocht mocht worden. Hij werd door een slimme oplichterstruc van een van de werknemers van Orange Fried Chicken (die zich voordeed als compagnon en eigenaar) van succesvol ondernemer gebombardeerd tot hoofdverdachte in een mogelijk smerige oplichterszaak.

“Hij kwam bij ons naar binnen met de mededeling dat hij werk zocht in de bezorging. Maar omdat bleek dat hij geen rijbewijs had kon ik hem niet aannemen. Toen hij naar buiten liep zei hij plotseling: “Ik wil business met jou doen”. Ik zei: “wat voor business?” Toen liet hij me foto’s zien van apparatuur en hij vertelde wat hij allemaal had. Natuurlijk moest er een belletje gaan rinkelen, maar als iets bij de Jumbo een tientje kost en bij de Lidl 2 euro, dan ga je toch naar de goedkoopste.

“Hij nodigde ons zelfs uit om een kijkje te nemen in de zaak. Hij had een sleutel, deed het licht aan en deed zich dus voor als eigenaar. Ik vroeg het hem ook, hij zei dat hij compagnon was, hij schonk zelfs koffie voor ons in! We hebben een koopovereenkomst opgesteld, voorzien van een kopie van zijn ID kaart en we zijn aan het inladen geslagen. Ik heb nooit slechte bedoelingen gehad, ik weet dat er in de buurt van de betreffende zaak camera’s hangen waarop de politie alles kan zien. Ik ben diverse malen heen en weer gereden om de gekochte inboedel op te halen. Dit heb ik gedaan met mijn bedrijfsauto! Als je wat te verbergen hebt of gestolen goederen gaat laden, dan doe je dat niet zo opvallend.” Aldus de eveneens gedupeerde ondernemer.

Hovsep hoopt samen met de overgebleven eigenaar(s) van Orange Fried Chicken aangifte te kunnen doen: “We hebben elkaar gesproken en zijn samen gedupeerd, maar zolang de verkoper niet gehoord is, ben ik volgens de politie ‘hoofdverdachte’. Dit kost mij handen vol met geld, mensen zien de gekleurde banken bij mij in de zaak staan en zien die foto’s op jullie (website Kampenonline)! Dan zien ze mij als dief! Ik heb echt niets te verbergen, ik ben een hardwerkende en goudeerlijke ondernemer.

De inboedel teruggeven en zijn geld terugkrijgen is voor Hovsep geen optie: “Ik heb alles verbouwd en aangepast. Daar komt bij dat ik mijn oude apparatuur heb weggedaan, ik moet dan weer opnieuw alles aan gaan schaffen en verbouwen. Ik heb de oranje banken niet meer in de zaak staan, omdat klanten ze herkennen en mij misschien zien voor een smerige dief…”

Diverse mensen hebben geprobeerd contact te krijgen met de betreffende medewerker die de spullen te koop aanbood. Deze is echter spoorloos verdwenen. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

 

Delen en reageren met je facebook account

19 REACTIES

 1. Je zou je van je goede kant laten zien als je alvast terug geeft wat je och niet in je zaak zet bijvoorbeeld de koffie machine een van de duurste machine,s jr hebt zelf een goede staan dus hier zou je al heel veel goodwill mee opbouwen

 2. Begin met de spullen terug te geven die jeniet echt nodig hebt je weet dat zelfs mohamad . Jouw hier voor wil betalen ja zijn eigen spullen terug kopen omdat hij wanhopig is zijn zaak moet zsm los anders gaat hij failliet
  Dat willen jullie toch ook nietjullie weten hoe hard je moet werken .
  Om wat op te starten

 3. Ik vind dat u nu niet het slachtoffer moet gaan spelen beste meneer. Wanneer je voor zon luttel bedrag (ik weet het bedrag) midden in de nacht de inboedel kunt kopen van een horecazaak die net een aantal weken geopend is dan moet er echt een lichtje bij je gaan branden en al helemaal omdat de persoon eerst bij jou solliciteerd als werknemer van Oranje fried chicken en vervolgens een handeltje voor je heeft als. Ompagnon. Je zegt dat je dacht dat je met de compagnon te maken had maar ook met een medewerker je spreekt jezelf op 2 punten tegen. 1 hij was werst werknemer en 2 je zegt dat hij zich voordeed als compagnon dan zou je moeten weten dat er nog een mede eigenaar moet zijn. Waarom zou de compagnon gaan solliciteren en vervolgens de inboedel verkopen? Kom op zeg, dan moet er toch een lampje gaan branden?

 4. ik kan en ga nu niks terug geven volgens de politie moet de rechten zeggen wat en van komt dus willen jullie er AUB niet mee bemoeien en bert je bent vandaag zelf langs geweest bij mij op de zaak en ik heb genoeg met jou gepraat dus zou jij tenminste als vriend van mohammed oranje fries chicken en niet mee bemoeien. dankjewel. zo wel stel ik jou ook aansprakelijk voor slechte publiciteit. hou je vriendjes politiek voor je zelf

  • Ja helaas moet ik mij hier wel mee bemoeien omdat mohamad helemaal kapot en niet in staat dit tot een goed einde te brengen.Hovsep
   Ik geloof dat je een goed hard werkend mens bent.
   Maar probeer je in te leven wat dit betekend voor het gezin van mohamad een man gevlucht uit Syrië
   Wil niet op een uitkering leven werkt zich kapot om deze mooie Zaak op te zetten.
   En iemand die jouw en hem bedonderd kan toch niet waar zijn dat we zo met elkaar omgaan.
   Hovsep jij weet ook de uitspraak vd rechter is te laat voor deze family.
   Nogmaals geef alleen terug wat je niet per direct nodig hebt(is al enorm veel)de rest helpen zijn vrienden wel mee.
   En laten we dan de rechter oordelen ik smeek het je gewoon.please help this family

 5. Eigenaar van Bella Maria hoeft precies niets te doen tot dat dit volgens de wet is opgelost. En zoals jullie al weten is de politie ermee bezig dus beetje raar jullie reacties.

  • Hier gaat het om een gezin deze zaak is hun broodwinning we willen er gewoon als volwassen mensen samen uitkomen.
   Wachten op de wet is te laat voor deze mensen daarvoor vragen wij begrip.
   We begrijpen jullie houding totaal niet mede omdat 70% van wat is gekocht gewoon niet wordt gebruikt
   Laten ze aub beginnen met dit terug te geven en een beetje hulp van hun vrienden gaat het weer lukken.
   Waarom moet het allemaal zo moeilijk werk mee en maak je medemens gelukkig wat is er mooier
   Om er te zijn voor je naaste je mede burger dit vinden jullie toch ook onrecht??
   Wij nemen jullie in eerste instantie niets kwalijk mits je het netjes oplost please why?????

 6. Ik probeer in alle redelijkheid 2 partijen te weerhouden van een een hoop ellende en waarom kan jij niets terug geven??/
  Zou echt niet weten waarom niet.
  Je doet er een geweldige daad mee toch.

 7. Ik vind het erg vervelend dat jullie zulke reacties komen plaatsen terwijl jullie vandaag nog langs de zaak zijn geweest, ten eerste was de eigenaar niet eens aanwezig wat nogal raar is. Ten tweede jullie zijn ervan op de hoogte dat de politie ermee bezig is. We zitten nu eennmaal in een vervelende situatie. Er zal een juridische oplossing komen maar er moet afgewacht worden. Bella Maria zal geen enkele stappen nemen voordat dit is opgelost. Dit is zeer vervelend voor beide partijen, niet alleen voor de eigenaar van Fred chicken! Ik wens u nog een fijn weekend verder!

  • Waar een wil is is een weg wat is het probleem om alvast terug te geven wat je niet gebruikt?
   Zo ga je toch als ondernemers met elkaar om.

 8. Een jonge ondernemer van 22 jaar die nog levenservaring opbouwt , is beet genomen door een oplichter. Oplichters zijn in staat om mensen te manipuleren en te overtuigen. De oplichter die komt soliciteren omdat zijn oude bedrijf (failliet )is volgens hem, en geeft aan dat ze van de inboedel afmoeten en dat hij bevoegt genoeg is om de spullen te verkopen en zo de eigenaar een handje te helpen. Uiteindelijk word de jonge ondernemer overtuigd. Beide partijen zouden baat hebben bij deze deal. De deal is rond.., eindstand de jonge ondernemer plaatst trots foto’s op social media van zijn nieuwe ingerichte zaakje. En de oplichter is opzoek naar zijn volgende slachtoffer.

  En voor de mensen met rare reacties zoals bert en alex, waarschijnlijk leven jullie in een sprookjes wereld dat alleen 1 kant van het verhaal weet. Weet je weinig praat dat ook weinig totdat je 2 kanten weet

  • Als je failliet bent houd dit in dat er partijen zijn die van de bewuste ondernemer geld moeten ontvangen.
   Als je dit dus weet ga je geen spullen kopen voor 5% vd waarde dat weet mijn zoon van 18 jaar zelfs.
   Mocht je de wetgeving niet kennen ga dan eerst naar school voordat je het volgende handeltje koopt met voorkennis
   Let op hoor je de volgende keer failliet blijf er dan bij weg er zijn mensen of instellingen die meer recht hebben op de apparatuur.
   Het vervelende is ook nog dat dit helemaal niet ter sprake was.

 9. Ik zie echt de twee kanten wel en zie ook wel de oplossing als we elkaar helpen jullie zijn aan zet

 10. Nogmaals bij failliet ben je niet meer bevoegd vraag om de verklaring omtrent faillisament als hij dat is heeft de rechter hier uitspraak over gedaan
  Is hier naar gevraagd.

 11. bert ik zal het je nog 1 keer goed uitleggen ik mag van de politie niks verplaatsen heb je zelf gehoort toen je er bij zat vandaag ik ben ook vandaag op een nette manier naar oranje fried chicken gegaan en de situati uit gelegd en we hadden dingen afgesproken vervolgens kom jij hier met bob en zorgd ervoor dat niks van die afspraken terecht gaan komen omdat jij zo nodig niet met een normale kan praten blijkt uit ons gesprek vervolgens haal je de politie erbij en die legt je nogmaals uit dat de spullen blijven staan tot de rechter een besluit neemt en nog iets wat er mis is met jou is dat je berekeningen niet kloppen waar bereken jij uit dat ik 70% van de spullen niet gebruik?? waar blijkt jou berekening uit? nog iets wat onzin is en nu nog iets ik wil het oplossen maar niet meer met jullie omdat jullie dat niet kunnen ik laat de rechter beslissen ik heb niks te verbergen maar aangezien jij niet wilt wachten op de rechter heb jij volgens mij wel wat te verbergen en bij deze wil ik je vertellen dat wij geen contact meer zullen hebben over deze zaak de enige persoon die ik nog ga spreken over deze zaak zal de eigenaar zijn ondanks dat hij slecht nederlands spreekt als hij slim genoeg is om een zaak te beginnen met gebrek aan nederlands is die slim genoeg om met mij hierover te praten als het nodig is. VOLGENS MIJ IS DIT WEL DUIDELIJK.

 12. en dan nog iets kleins voor meneer alex prakken. zou jij je zelf hier buiten willen houden. ik heb je nooit gezien of gesproken. dus waar haal jij je vooroordelen vandaan??
  beetje raar van jullie. gedraag je naar je leeftijd beste meneer alex en bert.

  • Hallo Hovsep,

   Gezien jouw reactie met vraagtekens zal ik nog één keer antwoorden.

   Jij vind het raar dat wij opkomen voor een (beroofde) ondernemer waarvan er spullen op dit moment in jouw zaak staan? En je vindt dat wij geld afhandig maken van arme mensen door een doneeractie te starten (stond gister op je Facebookpagina is inmiddels verwijderd)? Ik begrijp echt niet dat je dit raar vindt en geen enkel blijk van begrip toont voor Mohammad en zijn compagnon die nog maar net een paar weken geopend zijn en op dit moment alleen nog maar kosten hebben gemaakt als startende ondernemer gevlucht uit Syrie.

   De Politie kan helemaal niet gezegd hebben dat je de spullen niet aan de eigenaar terug mag geven, de ondernemer, hoe bizar ook, wil zelfs zijn spullen van je terug kopen voor het zelfde bedrag als dat jij ervoor betaald hebt aan de oplichter.

   Laat het onafhankelijke publiek maar beoordelen of wij niet naar onze leeftijd handelen, ik heb jou niet beledigd, als je vind dat ik je beledigd heb dan bied ik mijn excuses daarvoor aan.
   Ik hoop alleen niet dat jij mij opnieuw zult bedreigen met je vrienden zoals je gister deed op je Facebookpagina (dit bericht heb je inmiddels verwijderd).

   Ik zal vanaf nu niet meer naar jou of op jouw berichten reageren, helaas zal de rechter er een uitspraak over moeten laten doen, Mohammad en compagnon wilden het alleen heel graag zonder de tussenkomst van een rechter zien op te lossen (er onderling zien uit te komen), maar dat wil je niet. Nu worden er onnodig kosten gemaakt (advocaat en rechtbankkosten) terwijl de uitkomst van de rechter eigenlijk wel bekend te raden is. Dit zal dan ook onnodig kosten voor jou met zich meebrengen dat weet je toch wel hoop ik?
   Maar goed dit is mijn laatste bericht aan jou gericht.

   Ik wens jou en je zaak het beste toe.

   Vriendelijke groeten,
   Alex

 13. alex

  over een bedreiging is geen sprake van geweest als jij vind dat ik hebt gezegt dat het slim is om niet door te gaan met wat je doen en dat ik gezegt heb wie het laatst lacht lacht het best een bedreiging is moet je dat zelf weten

Comments are closed.