geWOON! werk & dagbesteding weer open

0
533


Hilde is een deelnemer bij geWOON! werk en dagbesteding. Alle dagbestedingen gingen dicht door corona en zij kwam een tijd thuis te zitten. ‘Toen ik thuis kwam te zitten door corona, ging het helemaal bergafwaarts met mij. De muren kwamen op me af, ik had niks te doen en ik zag helemaal niemand. Ik woon op mezelf en krijg normaal gesproken thuisbegeleiding. Dit ging nu natuurlijk niet, dus kreeg ik telefonische begeleiding. Dit was voor mij niet voldoende. Het ging helemaal niet goed met mij. Ik kreeg natuurlijk wel wat te doen vanuit de dagbesteding. Maar gewoon het onder de mensen zijn en persoonlijke begeleiding miste ik ontzettend.’

‘Mijn begeleiders van de dagbestedingslocatie geWOON! in de buurt hadden gelijk door dat het slecht met mij ging. Gelukkig mocht ik daarom als één van de eersten weer beginnen bij geWOON! in de buurt. Toen ik dat hoorde was ik zó blij! Natuurlijk kon ik niet echt dagbesteding volgen zoals ik normaal deed, maar ik mocht wel helpen met het maken van ‘doe’ boekjes voor alle deelnemers van geWOON!’

‘Nu is de dagbesteding weer helemaal open. Echt een verademing. Dit geldt niet alleen voor mij, maar ook voor alle andere deelnemers. Het is voor zoveel deelnemers zo ontzettend belangrijk om dagbesteding te kunnen volgen. Om onder de mensen te zijn en goede begeleiding te krijgen. Maar ook om gewoon lekker bezig te zijn.’

‘Ik ben elke dag weer op de dagbesteding. Soms doe ik zelfs nog wat op zaterdag als ik er zin in heb!’ geWOON! in de buurt is een dagbestedingslocatie in een wijkcentrum. Ze maken er o.a. keramiek, wat vervolgens in de winkel geWOON! Lifestyle op de Oudestraat wordt verkocht.

Wat Hilde het meeste heeft gemist? ‘Lekker eens per week samen koken en gezellig eten. Nu leer ik ook weer van alles en ik heb wat te doen. Dingen organiseren vind ik het leukst om te doen.’ Hilde heeft al 3 kerstdiners georganiseerd voor de buurt en wil dit jaar een barbecue organiseren voor alle deelnemers van geWOON! dagbesteding. Wel pas als dat weer mogelijk is natuurlijk… Voor nu houdt ze zich lekker bezig met haar andere taken bij geWOON! in de buurt.

geWOON! werk & dagbesteding is onderdeel van PGVZ en bestaat uit verschillende dagbestedingslocaties. PGVZ biedt zorg en begeleiding op het gebied van thuiszorg, werk & dagbesteding, ambulante begeleiding

- Advertentie ToLocal -

Heb jij leuke, ontroerende of bijzondere foto’s of filmbeelden voor ons? Of wil je ons tippen? Stuur ons een berichtje via Whatsapp.